Laulutunnit

TAITEELLISET TOHTORIOPINNOT TAIDEYLIOPISTON DOCMUS-OSASTOLLA

Teen taiteellista jatkotutkintoa aiheesta improvisaatio klassisessa laulumusiikissa. Jaan mielelläni tietoa ja taitoa improvisaatiosta, vuorovaikutuksesta, esiintymisestä ja muuhun siihen liittyvästä aiheesta. 

Syksyllä 2023 on aiheesta tulossa seuraava kurssi:
Kaikille esiintymisestä ja improvisoinnin alkeista kiinnostuneille musiikin harrastajille on tulossa Espoon Omniaan kurssi nimeltään Muusikon esiintymistaidot ja musiikki-improvisoinnin alkeet E232546.

_________________
JARNO KOKON LAULUVALMENNUS 

Teemme Jarno Kokon kanssa jatkossakin opetusyhteistyötä ja hän opettaa niin ikään Helsingissä Lapinlahden vanhalla sairaalalla sekä Espoossa. Oppilaat saavat  neuvoja laulamiseen monipuolisen genren osaavalta ja monenlaisia esiintymisareenoita kiertäneeltä, Seinäjoen tangomarkkinoilla Tangokuninkaaksi 2018 valitulta Jarnolta, jolle on tuttua niin iskelmä- ja popgenre kuin myös klassinen laulutyyli.

Kysy lisää tunneista ja ilmoittaudu:
mia(at)miaheikkinen.com tai 040 577 8538

__________________
LAULUTUNNEILLE MAHTUU NYT MUUTAMA UUSI OPPILAS, TERVETULOA!!
Laulattaako? Jännittääkö esiintyminen? Tarvitsetko preppausta koelauluun tai muuhun lauluesitykseen? Onko äänenkäytön kanssa ongelmia? Oletko aina halunnut oppia laulamaan?

Olet tervetullut tunnille, olitpa sitten aivan aloittelija tai käynyt jo pitempään laulutunneilla. Asiakkainani on kaikenikäisiä ihmisiä alalta kuin alalta: moni laulaa kuorossa ja käy luonani preppaamassa laulutekniikkaansa, joku haluaa uuden harrastuksen tai herätellä vanhoja taitoja. Autan myös mielelläni itseään laulutaidottomina pitäviä löytämään oman äänensä. Oppilaitani on lähtenyt opiskelemaan laulun ammattilaisiksi ja toisaalta musiikin ammattilaisia käy luonani laulutunneilla. Opetan 18 vuoden kokemuksella Helsingissä Lapinlahden sairaalan tiloissa (Lapinlahden Lähde), johon on loistavat kulkuyhteydet niin metrolla kuin linja-autolla ja jossa on ilmaiset parkkipaikat vieressä. Opetan myös kotonani Espoon Nöykkiössä.
Myös lapset ovat tervetulleita opettelemaan laulamisen perusasioita. Laulutunnin ohessa voidaan myös opetella musiikin perusteita vaikka varsinaisia pianotunteja en annakaan.

Asiakkaiden referensseinä olen saanut mm kuulla:
”Olet paras opettaja, joka minulla on koskaan ollut.”
”En tiennyt laulamisesta mitään ennen sinua, on ansiotasi, että osaan nyt laulaa.”
”Olet ihana, kärsivällinen opettaja.”
”Mia on aina kiva ja kannustava, osallistuu tosi innostuneesti.”
”Mia on huikea – erittäin hyvä balanssi tekniikan, laulamisen ja tsemppaamisen välillä.”

Opetusfilosofiani (linkkaa tästä tarkempi Pedagoginen cv 2023)
Suhtaudun jokaiseen asiakkaaseeni yksilönä ja otan toiveet ja kunkin lähtötason huomioon. Olen hyvin keskusteleva ja kärsivällinen opettaja, mutta myös tiukka: tunneilla on tarkoitus oppia asioita, jokaisen omaan tahtiin. Käytän opetuksessani paljon mielikuvia ja omaa esimerkkiäni,  myös jonkin verran fysiologiaa.

Oppilaillani on mahdollisuus osallistua kerran lukukaudessa järjestettävälle luokkatunnille, jossa kuulee muita laulajia ja pääsee työskentelemään ammattisäestäjän kanssa. Luokkatunnin lisäksi kerran lukukaudessa järjestetään konsertti, jossa niin ikään pääsee laulamaan ammattisäestäjän säestyksellä. Autan mielelläni myös muissa produktioissa, kilpailuissa ja tutkintojärjestelyissä.

Klassinen laulutyyli on ehdottomasti vahvuuteni, mutta olen jatkokouluttautunut Metropolian pop-jazz -osaston järjestämillä täydennyskoulutuksilla (Blue, R&B ja Soul / rytmimusiikin laulutekniikat- ja tyylit / rytmimusiikin ohjelmistotuntemus). Olen myös käynyt yksityisillä laulutunneilla opettajinani Saara Aalto ja Hanna Kaila.

Vaihtoehtoja yksin laulamiselle
Jos yksin laulaminen tuntuu vielä liian haastavalta, niin kokoa ystävistäsi, perheestäsi tai työkavereistasi duo tai pieni ryhmä ja tulkaa yhdessä tutustumaan laulamisen saloihin.
Laulutunnit on myös hyväksi todettu lahja! Ota yhteyttä ja sovitaan lahjakortin sisältö toiveittesi mukaan.

Laulutuntien hinnasto, voimassa vielä 1.8.2023 saakka:

Kysy lisää tunneista ja ilmoittaudu:
mia(at)miaheikkinen.com tai 040 577 8538

____________________
ONNITTELUT OPPILAILLENI LAULUMENESTYKSESTÄ!

Laura-Maria Hunt voitti Savonlinnan Mestarilaulajat 2019 -lasten ja nuorten laulukilpailun 2006-2008 syntyneiden tyttöjen sarjan ensimmäisen palkinnon. Hän voitti niinikään Vekara-Varkaus 2019 laulukilpailun ja sai toisen palkinnon Baltic voice -laulukilpailussa 2019.

____________________
LAULAJIEN PIENRYHMÄT LAPINLAHDESSA

Voit itse päättää kuinka usein käyt tunneilla – laskulla sitoudut viiteen kertaan kerrallaan. Laulajan tasolla ei ole väliä, jokaista opastetaan myös henkilökohtaisesti. Tunti jaetaan niin, että lämmitellään yhdessä ääntä ja lopputunti jaetaan tasan osallistujien kesken. Toiveesta voimme myös laulaa pienyhtyeenä stemmoissa. Päätetään yhdessä, mitä halutaan! Kysy lisää pienryhmävaihtoehdosta.

Kaikentasoiset laulajat ovat tervetulleita ja aloittaa voi milloin vain.

Kysy lisää ja ilmoittaudu mukaan:
mia@miaheikkinen.com tai 0405778538

_____________________
JÄRJESTÄN AIKA-AJOIN LAULUN PERUSTEITA LÄPIKÄYVIÄ INTENSIIVIKURSSEJA 

Espoon Nöykkiössä ja Helsingin Lapinlahden sairaalan toimipisteessä. Kurssilla tutustumme pienryhmässä omaan ääneemme, hengitykseen ja tulkintaan. Opettelemme äänen lämmittelyä, käymme läpi yleisimpiä laulamiseen liittyviä haasteita ja asioita, joita laulettavissa kappaleissa kannattaa huomioida. Kurssi on tarkoitettu niille, jotka ovat laulutaipaleensa alussa ja jotka haluavat pienryhmässä kokeillen tutustua omaan ääneensä ja sen mahdollisuuksiin. Olet tervetullut, vaikka tuntisit olevasi ns sävelkorvaton. Kurssin hinta on 80€ /osallistuja osallistujamäärästä riippuen. Seuraa kurssi-ilmoituksia tältä sivulta tai laita sähköpostia ja ilmoita kiinnostuksestasi.

Opettajana monipuolisen ja pitkän opetuskokemuksen niin koulutuksella kuin käytännössä hankkinut laulaja, musiikin maisteri, musiikkipedagogi Mia Heikkinen

Kysy lisää ja ilmoittaudu:
mia(at)miaheikkinen.com tai 0405778538

______________________
INTENSIVE COURSE OF SINGING FOR BEGINNERS IN ENGLISH

Place: Lapinlahti hospital, Helsinki or Espoo Nöykkiö
We will work in a small group of max 6 persons: You will learn how your voice functions, how to breathe when singing and how to perform. We will learn basics how to warm up the voice, what are the common difficulties in singing and methods how we can learn different styles of songs. The course is for the ones who are in very beginning of the singing and want to sing and learn about their own voice in a small group. You are very welcome even though you think you can’t sing in a right pitch. The price of the course in 80€ / person.

The teacher has a long and versatile experience of teaching and singing in different styles of music. She is a master of music and music pedagogue Mia Heikkinen – more of the teacher http://miaheikkinen.com/english/

Ask more and sign up:
mia(at)miaheikkinen.com or 0405778538

________________________________________________________________________
VERKKOKURSSEJA:
Kysy lisää ja osta tätä kautta:
mia(at)miaheikkinen.com tai 0405778538

Laulun perusteet intensiivikurssi aloitteleville laulajille
Hinta 50€ (sisältää alv 24%)
Kurssin kesto 1h 5minuuttia

Verkkokurssin sisältö:
Tämä kurssi sopii sinulle, joka olet ihan laulutaipaleesi alussa tai haluat herätellä henkiin vanhaa harrastusta. Tai sinulle, joka haluat muuten vaan kertausta perusteisiin. Myös puhetyöläinen voi saada kurssilta neuvoja laulutekniikan kautta.
Kurssilla käydään läpi lauluasento, hengitystekniikka ja hengitysharjoituksia, kehon ja äänen lämmittely, yleisimmät haasteet sekä kappaleen tulkinta ja esiintyminen. Harjoitukset on selkeästi selitetty ja kaikki tehdään yhdessä. Sinulla on myös mahdollisuus liittyä Facebookin salaiseen lauluryhmään, jossa voit kysyä kysymyksiä tai laittaa laulunäytteitä.
 
_______________________
Opastusta äänen lämmittelyyn / klassinen laulutyyli
Hinta 35€ (sisältää alv 24%)
Kurssin kesto 45 minuuttia
 
Verkkokurssin sisältö:
Tällä kurssilla lämmitellään keho, tehdään hengitysharjoituksia ja äänenlämmittelyä klassisen eli oopperalaulun tyyliin. Nämä harjoitukset menevät vähän korkeammalle kuin poptyylissä ja äänen soundi on erilainen. Jokaisen harjoituksen kohdalla selitetään, miten harjoitus on tarkoitus tehdä, mitä sillä harjoitellaan ja mitkä ovat sen yleisimmät karikot. Harjoitukset soitetaan pianolla, jolloin voit laulaa mukana ja kuunnella ohjeita – aivan kuin olisit laulutunnilla.
 
Kurssi sopii mainiosti laulun perusteet -intensiivikurssin jatkoksi, jos kaipaat lisäapua ja lisähaastetta äänenlämmittelyyn.
 
________________________
Opastusta äänen lämmittelyyn / kevyen musiikin laulutyyli
Hinta 35€ (sisältää alv 24%)
Kurssin kesto 30 minuuttia
 
Verkkokurssin sisältö:
Tällä kurssilla lämmitellään keho, tehdään hengitysharjoituksia ja äänenlämmittelyä kevyen musiikin eli ”poppiksen” tyyliin. Nämä harjoitukset ovat käytännöllisiä sinulle, joka haluat laulaa popkappaleita. Jokaisen harjoituksen kohdalla selitetään, miten harjoitus on tarkoitus tehdä, mitä sillä harjoitellaan ja mitkä ovat sen yleisimmät karikot. Harjoitukset soitetaan pianolla, jolloin voit laulaa mukana ja kuunnella ohjeita – aivan kuin olisit laulutunnilla.
 
Kurssi sopii mainiosti laulun perusteet -intensiivikurssin jatkoksi, jos kaipaat lisäapua ja lisähaastetta äänenlämmittelyyn.
 

Opettajana monipuolisen ja pitkän opetuskokemuksen niin koulutuksella kuin käytännössä hankkinut laulaja, musiikin maisteri, musiikkipedagogi Mia Heikkinen

Kysy lisää ja osta tätä kautta:
mia(at)miaheikkinen.com tai 0405778538